Deskundig & Persoonlijk
bittemann_web_balk_7
bittemann_web_balk_4
bittemann_web_balk_2
bittemann_web_balk_3
bittemann_web_balk_6

Kinderen zijn altijd welkom

Voor veel kinderen uit Giessenburg en omgeving is een bezoek aan onze tandartspraktijk al vanaf zeer jonge leeftijd vertrouwd. Neem uw peuter dus gerust mee als u een afspraak heeft. Vanaf twee jaar kunnen wij uw kind controleren. Dit gebeurt meestal bij u op schoot.

In onze praktijk is uitdrukkelijk plaats voor:

● kinderen met behandelproblemen door bijvoorbeeld angst voor de tandarts;
● kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking;
● kinderen die extra aandacht en tijd nodig hebben tijdens de behandeling en daarom door hun eigen tandarts worden doorverwezen;
● pubers die een tandartsbezoek het liefst uit de weg gaan;
● kinderen met een ‘medisch rugzakje’.

'Tell-Show-Do-principe'

Het komt voor dat kinderen extreem angstig zijn. Vaak verloopt een behandeling dan moeizaam en is er veel geduld en aandacht nodig. Wij nemen de tijd voor zulke behandelingen. Met een behandeltraining die werkt volgens de techniek van het ‘Tell-Show-Do-principe’. Bij deze behandeltechniek vertelt de tandarts precies wat hij doet en laat hij dat vooraf zien. Als uw kind er klaar voor is zal de behandeling in het echt plaatsvinden. Dit gebeurt stapje voor stapje en op basis van teamwork en vertrouwen. De hulp van ouders of verzorgers is hierbij van groot belang. U wordt tijdens een behandeling of behandelingstraining nooit weggestuurd. Zo bent u altijd in de gelegenheid om uw kind te steunen en te troosten als dat nodig is.

Elke leeftijdscategorie vraagt een andere benadering en hierdoor een eigen aanpak. Door rustig de tijd te nemen, de behandeling goed door te spreken en structuur te bieden, werken de meeste kinderen goed mee. In speciale gevallen kan uw kind behandeld worden onder narcose. Dat zal echter nooit in onze eigen praktijk gebeuren.

Behandelplan

Voor de behandeling van kinderen met ‘tandartsangst’ maken we vaak een behandelplan. In dit plan staan de geplande afspraken en een korte beschrijving van elke behandeling. Ook is het plan belangrijk voor de verzekering, omdat deze op basis van het plan een uurtarief uitkeert voor de behandeltraining en de behandeling van uw kind.

Sluiten