Deskundig & Persoonlijk
bittemann_web_balk_4
bittemann_web_balk_7
bittemann_web_balk_3
bittemann_web_balk_6
bittemann_web_balk_2

Voorkomen is beter dan genezen

In onze tandartspraktijk ligt de nadruk op het voorkomen van tand- en mondziekten. Preventie is het uitgangspunt van onze behandelwijze. Ons uitgangspunt is dat u al heel veel gebitsproblemen voorkomt met het gebruik van fluoride tandpasta incombinatie met zorgvuldig poetsen. Verder neemt onze preventieassistente een belangrijke plaats in binnen ons team. Van haar leert u hoe u zo goed mogelijk uw eigen gebit of dat van uw kind(eren) verzorgt. Ook verwijdert zij tandsteen en fluorideert ze schoongemaakte tanden en kiezen. Alles over preventie (en meer) vindt u in deze uitgebreide lijst met informatiefolders.

Periodieke controle

Door regelmatig uw gebit te laten controleren, krijgen zowel wij als u een goed beeld van uw mondgezondheid. Tijdens de periodieke controle bekijken we samen de conditie van uw gebit. Hoe vaak de periodieke controle plaatsvindt, hangt af van de gezondheidstoestand van uw mond. De periodieke controle wordt altijd door de tandarts zelf gedaan. Soms is het nodig om na de controle nog een afspraak te maken voor een behandeling.

Behandeling

Als er evenwel tandheelkundige problemen zijn ontstaan, zoals een gaatje of tandvleesontsteking, is het belangrijk om deze in een vroeg stadium te behandelen. De behandeling is dan vaak relatief eenvoudig (vulling, schoonmaken). Wanneer er grotere ingrepen nodig zijn, zoals het maken van kronen, bruggen, implantaten of gebitsprothesen, kunt u uiteraard ook op ons rekenen. Wortelkanaalbehandelingen voeren we in onze praktijk altijd uit met een operatiemicroscoop en ook voor kleine operatieve ingrepen kunt u bij ons terecht. In onze praktijk passen we moderne technieken toe en gebruiken we uitsluitend materialen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze goede resultaten hebben. In onze ogen moet een behandeling vooral duurzaam zijn.

Kunnen we een behandeling niet zelf uitvoeren, omdat deze te specialistisch is, dan verwijzen u graag door naar een vakkundige collega voor onder meer orthodontie en implantologie.

Sluiten